"Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești." Părintele Arsenie Boca

marți, 11 februarie 2014

Scrisoare către tine

Donează 2 la sută din impozit către Asociaţia "Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou"

"Pic cu pic se face marea", spunea cineva. Sunt cuvinte simple care se potrivesc demersurilor noastre.

Cu puţin de la fiecare am reuşit de fiecare dată să facem fapte bune. De aceea vă cerem ajutorul prin redirecţionarea a 2 la sută din impozitul pe venit, către asociaţia noastră.


De ce? Pentru că aceşti bani merg oricum la stat. Şi pentru că fiecare poate alege cum să fie cheltuiţi. Şi poate face astfel o faptă bună. Fără să coste nimic. 


De multe ori comoditatea şi birocraţia ne taie elanul. La un calcul simplu, sumele  rezultate din "2 la sută din impozit" pentru un singur contribuabil pornesc de la 10 lei şi depăşesc 100 de lei, la venituri care sar de echivalentul a 1000 de euro pe lună. 10 lei înseamnă două ciocolate pentru un copil sărac, înseamnă câteva caiete, înseamnă câteva medicamente pentru un tânăr paralizat, imobilizat la pat. 10 lei sunt o avere, atunci când nu îi ai. Cu 10 lei poţi face o bucurie. Iar cu 20 de lei poţi face mai mult. 


Încă de când am înfiinţat această asociaţie nu ne-am propus să facem fapte mari. Nu ne-am propus obiective greu de atins. Am vrut doar să continuăm ceea ce devenise un firesc, să-l îmbrăcăm pe cel gol, să dăm de mâncare celui flămând... O activitate care pornise deja cu câţiva ani în urmă, fără "hârţogăraie" şi denumiri oficiale, din suflet și cu multă pasiune.


Dacă facem câţiva copii săraci bucuroşi, dacă reuşim să hrănim un copil flămând, dacă putem să cumpărăm medicamente, din când în când, pentru cei aflaţi în suferinţă, dacă reuşim să găsim un adăpost pentru cineva care doarme sub cerul liber, dacă reuşim să aducem un zâmbet pe chipul unui copil bolnav sau puţină alinare unei mame care-şi veghează copilul chinuit de durere, dacă putem susţine educaţia unui copil cu potenţial, noi suntem mulţumiţi. O mulţumire, ca un sentiment amestecat. Un sentiment amestecat cu dorinţa de-a face mai mult. 

La fiecare faptă bună ne gândim că poate de acolo de Sus, fetiţa noastră, Sofia ne zâmbeşte şi se bucură alături de noi. 

De fiecare dată le mulţumim sfinţilor pentru că ne-au trimis ajutor prin oameni şi îi cerem lui Dumnezeu să ne dea smerenie, pentru ca milostenia tuturor să ajungă acolo, Sus.


Scrisoarea aceasta este o scrisoare către tine. O scrisoare către tine, cel care poți redirecţiona către asociația noastră, aşa cum prevede Codul Fiscal, 2 la sută din impozitul pe veniturile obţinute în anul anterior, în cazul de faţă, pentru anul 2013.

Este o scrisoare către cei care sunt salariaţi şi către cei care obţin venituri şi din alte surse (venituri independente) și vor să susţină asociaţia noastră, Asociaţia "Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou".

Cei care au venituri exclusiv din salarii trebuie să completeze declaraţia 230, iar cei care obţin venituri din mai multe surse sau venituri din acţiuni independente (drepturi de autor, chirii, dividente etc.) trebuie să completeze declaraţia 200.

Aici găsiţi ambele declaraţii, completate deja cu datele asociaţiei noastre. Este suficient să le descărcaţi şi să le completaţi cu datele dumneavoastră.

Pentru venituri din salariu, descarcă şi completează: 


Pentru venituri şi din alte surse, descarcă şi completează:


Formularele se pot depune personal, până pe 23 mai 2014, la Administraţia Financiară de care aparţineţi, sau se pot trimite prin poştă. Dacă doriţi să trimiteţi dumneavoastră direct, formularele prin poştă, puteţi afla care este adresa Administraţiei Financiare de care aparţineţi aici.

Dacă aveţi mai mulţi prieteni care sunt arondaţi la aceeaşi administraţie financiară puteţi trimite într-un singur plic, toate declaraţiile completate cu toate datele. 

Dacă obţineţi numai venituri din salarii (adică dacă trebuie să depuneţi doar declaraţia 230) puteţi să ne trimiteţi nouă, până pe 15 mai 2014, declaraţia gata completată cu datele dumneavoastră şi semnată. Iar noi ne vom ocupa şi vom trimite formularele apoi, prin poştă.

Formularul 230 se poate trimite:
  • prin e-mail: mailulasociaţiei@gmail.com (formularul se va trimite scanat).
  • prin poştă: Asociaţia "Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou", Şoseaua Iancului, nr. 37, bl. 103 B, sc. A, et. 7, ap. 27, sect. 2, Bucureşti. 
Ne puteţi ajuta şi dacă distribuiţi formularele, în rândul prietenilor dumneavoastră, pentru a le completa cu datele lor.

Pentru formularul 230 nu este obligatorie ataşarea fişei fiscale primite de la angajator. 


Observaţie: Nu este nevoie să completaţi rubrica "suma", pentru că organul fiscal calculează şi virează suma admisă, conform legii. 


Dacă doriţi să vedeţi care sunt categoriile sociale pe care le susţinem puteţi citi statutul asociaţiei. Despre acţiunile noastre umanitare puteţi afla mai multe informaţii, aici.


Suntem o asociaţie mică şi nu ne-am propus fapte mari, doar bucurii mici, pentru cei aflaţi în suferinţă.


Doamne, ajută!


Pentru alte detalii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi: mailulasociaţiei@gmail.com


Vă mulţumim tuturor!


Nicoleta Moraru (Țintea)
Președinte Asociația "Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel Nou"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sharing is caring